Sunday, 21 January 2018

Masa kebetulan

Skrg dah nak masuk hujung bulan 1 , skjp je january nk abis . 2018 ni mmg masa makin laju ke ? huhu byk perkara yg tercicir lg x sempat nk kutip . "manusia rugi". pg2 kena rush masuk kje sblm log in merah .......tp sllu n kdng2 je la :)  sentiasa berusaha tingkat kan prestasi sikap ,sbb x kan la ko nk takluk lama lg (poyo) . , umo menambah bukan negatif kan . so kesedaran harus ada . balik sapu jem lg .. dh smpi rumah hurmm ... lepaklepuk dah 11 . signal mata zasppp. 
view ptg2 nk hujan .#borrow
 2 mggu lps x silap udara sejuk ... nikmat apa yg didustakan itu ...fresh je , mgkin nk ganti sapa yg x sempat berjln g cameron,genting or bukit tinggi itu suhu yg dicr2 segenap org utk hilang stress :p  mgkin la. tp... mcm la rumah x de aircond kn ahaks ... btw tq Allah s.w.t. skrng2 memberi kelegaan mereka2 yg kje luar . rezeki dlm pelbagai cara kannnn.

misi thn ni harap berjaya laksana kan n istiqomah jgk smpi penutup . x nk jd mcm thn before ni half year je lps tu hampeh ... nk kata menyesal sedikit , kalau trs kan excellent la . sbgai denda ada 2 misi harus tunai kan .... is not "pru janji ditepati tp " dr sndri harus tunai kan ... semangat H  
..♪ ♫...
.♪ ♫...
.♪ ♫

Betapa
Dibumi ini ku melangkah
Keutara selatan timur dan barat
Ku jejaki

..♪ ♫...♪ ♫....





#hurmm tp bila tgk jadual bulan 2 hurmm sakitnya . 





 

Sunday, 16 July 2017

sebutir untuk sup tulang

 percubaan pertama nak test supplement lain selain "ternakan susu" . so far ok tp bila nak cari stok calcium asyik 'stok out '  je .. mood taik ayam dah muncul .. ok next kita stop je la ... amik yg sedia ada x payah pening tercari2 je .. ni pon sebab gigi geraham rapuh tiba2 uitss dah kenapa ? x kan makan rojak boleh 'pop' pecah ke patah .mcm tu la ... insaf  sekejap mcm wajib amik mknn+ je ..

 tb2 boleh ternmpk gambar mknn ni hehehe... usaha gigit2 setiap inci 'shell out ' ni kalau x rugi .. bila la nak repeat lg ni . x silap ada 1 lg pinggan megi  scallop pon sedap jgk .
#savehere bak kata kengkwn senang nk rujuk .
lets eat musim 1 & lets eat musim 2 mmg byk godaan ..

 ni yg terbaru dalam 10/7/17 haritu , boleh plak tb2 sakit lepas merayap kuala kangsar . nasib diri sendiri ,sendiri azab (y) . terjebak sbb mymak mmg buat rawatan dekat sini . so saje menyerah diri n cuba .. nk kata ok  x tahu lagi .. tp mmg xde masuk dalam claim medical card lol .  HOMEOPATHY ni mcm perubatan tradisional cina nampak mcm gaya nya je la . tp dia ada alat scan mana kita sakit . hanya letak tapak tangan kat alat dia nty ada remark mana sakit .
ubat dia jangan nak pegang pakai jari-jemari tu pantang & jauh dari unsur besi /gelombang elektronik magnetik gitu la .. hope ok la .


ni terbeli dengan sengaja hehe dekat watson ,asalnya nak beli tiger balm patch tp tgk ada sticker sale & member . disebabkan hanya bawa duit sahaja amik yg mn sale .rugi disitu sbb point terbang pulang gitu je .....
promosi botol besar with small .... so membuka adalah botol besar dengan harapan kekuatan hak milikku . botol kecil boleh main sorok2 yea ..




#sejaktahunniazamnaksihat
#mcbarusekali
#sihatsebelumsakit
#mudasebelumtua

RM 5

taip google search mesin "BSN boleh terima rm5 ke x " hasil google mmg x jumpa :( benda lain mmg banyaklah , cara nak guna la masuk & transfer . so far setakat ni yg tahu boleh masuk Rm1 & Rm5 MAYBANK .
nekad & stanby ... SAH atm mesin bsn XDE . hanya RM10 genap atas je . ok dah tahu remark n set . nak g maybank mesin ramai plak yg beratur . w/p ada 2 mesin  khas satu utk rm1 & rm5 dan lagi satu mesin up rm10 .

nak minta kuanter , tp staff tu minta cuba atm mesin dulu sbb below5k , kecuali rm1 banyak :) ok kami customer menurut perintah sbb faham kje dekat kaunter lagi banyak ..dgn pelbagai kerenah pelanggan .. waiting hours tu mmg boleh masak rendang ketupat .


misi rm1 boleh jd 1bilion 


Tuesday, 13 June 2017

no.giliran belum naik mari coret2

oh begini rupanya cara nk minta surat pengesahan yg kita kje dgn kompeni ni..
Alahai kenapa merumitkan keadaan... rasa dah hantar email 2 mggu lepas. Tgk x de respon try calling ... hurmm ok ada sop. .tp kenapa x balas email walaupon cnfm kamu dept.hr dah terima email tu... sangka baik je la. Mgkin terlampau bz sgt handle staff milion kot.
 Kesimpulan kena tunggu lagi utk beberapa hari lg.. sempat dgn x sempat la nak dpt surat paling berharga tu.
Sabar itu indah sgt , yg dok tadah telinga tu aku. Layan kan je la birokrasi mereka ni .

Bila tiba hari raya🎶🎶🎶🎶..... semua gov staff dpt berkepuk2 bonus.. untung + murah rezeki mereka yg kje under gov ni.
yg swasta nasib la dpt kompeni baik ngan x baik je. Kalau x mampu tgk melihat memandang😩 mereka yg berhu hu hu .


Angkat kaki silang jadikan mimpi siang be like real 😃😃
... 
Salam ya ramadhan 



Friday, 21 April 2017

kenal sahaja bukan kawan ? ahakss........

Senyum untuk dibuat ? motif hahaha sebab blurr tiba2 apa nk buat .....ahaks :P sebab kebetulan atau sengaja ?? anggap la sesi terapi minda yg funny untuk sepanjang hari @ half day ,waktu keje ni kekadang mendung ribut petir bagai  . Dan  next day pulak kita x tahu lagi how all day knnnn........


seikhlas senyuman syria :) amin.. doa yg baik2 utk seagama .




Najwa  mana dah sekarang kamu eh .. permulaan langkah disini adalah bersama kamu :) setiap langkah kita ada matlamat sendiri yg x pasti nasib secerah bulan @ matahari erkk mn 1 cerah & mn gelap ni ............
Kita merancang dan misi melaksanakan kn jd nyata .....kita bukan rapat bukan 1 sekolah , daerah yg sama tapi mukim yg berlainan ... takdir waktu yg sekejap kita berani ..huh bertapa strugglenya kita kan bila fikir balik :) miss moment
kadang2 terfikir nak cari kamu  tp x tahu kat mana nk mula , last damasara .perdana kn ..











xde idea sebenarnya :(





Monday, 20 March 2017

kasih x berpaut



Sejak baca 'punca hati sakit ' ,dah mula stop pikir pasal hal manusia lain selain manusia yg mempunyai matlamat + kerjayaan + islah . Sbb ia sesuatu yg merugikan masa ,yup adalah la sedikit menyesal buat perkara2 yg x de bagi kekayaan pada diri sendiri.
Nak kata tenang x la juga sbb metropolitan x seindah apa yg dijangka masa zmn kanak2 . missing soul yg kuat .ke masa tu jiwa muda skrg dh susut nilai :) dan x sangka rupanya aku pon mengalami juga ,ingat kan hanya org disekeliling yg melalui frasa tu. manusia evolusi juga bukan haiwan je see nampak jiwa masih 30%

motif & sebab
Tiba2 dapat add kenalan yg dah lama putus .dan memang  putus abis . punca sebab ketidakpastian . kalau still berkawan ada 10y kot . be like kawan yg ada sekarang dari tempat keje lama still berhubung siap ada legasi waris .tapi bukan x redha nak accept tapi biar la dulu , cth sebelum ni kawan kepada kawan lelaki aku adik dia add aku ambil masa 2y baru aku approve tp 1y aku terpaksa remove balik sbb them like stalker . masa adik dia tu dapat baby aku msj 'congrate' x reply lngs walaupun dia sentiasa on9 .x harap tp sebab benda baik bagi la ucapan sebagai kawan alam maya . dia memang kenal aku cuma aku x perasan masa mula2 ,masa keja tempat lama 1 bumbung cuma aku keje lain dia keja lain.

Untuk dia bersabar la biar empunya diri nak muhasabah diri @ cermin muka diri sendiri layak ke x layak . 
kita bertemu x disangka , kamu bantu saya ,.walau x byk tapi terima kasih .



Monday, 13 March 2017

deep in drama

voice

another miss oh 

cite2 ni ada satu  persamaan BUNYI  , jadi moral value ialah hargaila telinga kita bila nikmat pengdengaran dah x de.


doc stanger membayangkan konfilik M dengan KU   sekarang ni .. adakah macam ni juga akhirnya huhu ..terjebak tengok cite ni sbb pelakon laki tu handsome.



#kissasian 


Masa kebetulan

Skrg dah nak masuk hujung bulan 1 , skjp je january nk abis . 2018 ni mmg masa makin laju ke ? huhu byk perkara yg tercicir lg x sempat nk k...