Tuesday, 13 June 2017

no.giliran belum naik mari coret2

oh begini rupanya cara nk minta surat pengesahan yg kita kje dgn kompeni ni..
Alahai kenapa merumitkan keadaan... rasa dah hantar email 2 mggu lepas. Tgk x de respon try calling ... hurmm ok ada sop. .tp kenapa x balas email walaupon cnfm kamu dept.hr dah terima email tu... sangka baik je la. Mgkin terlampau bz sgt handle staff milion kot.
 Kesimpulan kena tunggu lagi utk beberapa hari lg.. sempat dgn x sempat la nak dpt surat paling berharga tu.
Sabar itu indah sgt , yg dok tadah telinga tu aku. Layan kan je la birokrasi mereka ni .

Bila tiba hari raya🎶🎶🎶🎶..... semua gov staff dpt berkepuk2 bonus.. untung + murah rezeki mereka yg kje under gov ni.
yg swasta nasib la dpt kompeni baik ngan x baik je. Kalau x mampu tgk melihat memandang😩 mereka yg berhu hu hu .


Angkat kaki silang jadikan mimpi siang be like real 😃😃
... 
Salam ya ramadhan 



Friday, 21 April 2017

kenal sahaja bukan kawan ? ahakss........

Senyum untuk dibuat ? motif hahaha sebab blurr tiba2 apa nk buat .....ahaks :P sebab kebetulan atau sengaja ?? anggap la sesi terapi minda yg funny untuk sepanjang hari @ half day ,waktu keje ni kekadang mendung ribut petir bagai  . Dan  next day pulak kita x tahu lagi how all day knnnn........


seikhlas senyuman syria :) amin.. doa yg baik2 utk seagama .




Najwa  mana dah sekarang kamu eh .. permulaan langkah disini adalah bersama kamu :) setiap langkah kita ada matlamat sendiri yg x pasti nasib secerah bulan @ matahari erkk mn 1 cerah & mn gelap ni ............
Kita merancang dan misi melaksanakan kn jd nyata .....kita bukan rapat bukan 1 sekolah , daerah yg sama tapi mukim yg berlainan ... takdir waktu yg sekejap kita berani ..huh bertapa strugglenya kita kan bila fikir balik :) miss moment
kadang2 terfikir nak cari kamu  tp x tahu kat mana nk mula , last damasara .perdana kn ..











xde idea sebenarnya :(





Monday, 20 March 2017

kasih x berpaut



Sejak baca 'punca hati sakit ' ,dah mula stop pikir pasal hal manusia lain selain manusia yg mempunyai matlamat + kerjayaan + islah . Sbb ia sesuatu yg merugikan masa ,yup adalah la sedikit menyesal buat perkara2 yg x de bagi kekayaan pada diri sendiri.
Nak kata tenang x la juga sbb metropolitan x seindah apa yg dijangka masa zmn kanak2 . missing soul yg kuat .ke masa tu jiwa muda skrg dh susut nilai :) dan x sangka rupanya aku pon mengalami juga ,ingat kan hanya org disekeliling yg melalui frasa tu. manusia evolusi juga bukan haiwan je see nampak jiwa masih 30%

motif & sebab
Tiba2 dapat add kenalan yg dah lama putus .dan memang  putus abis . punca sebab ketidakpastian . kalau still berkawan ada 10y kot . be like kawan yg ada sekarang dari tempat keje lama still berhubung siap ada legasi waris .tapi bukan x redha nak accept tapi biar la dulu , cth sebelum ni kawan kepada kawan lelaki aku adik dia add aku ambil masa 2y baru aku approve tp 1y aku terpaksa remove balik sbb them like stalker . masa adik dia tu dapat baby aku msj 'congrate' x reply lngs walaupun dia sentiasa on9 .x harap tp sebab benda baik bagi la ucapan sebagai kawan alam maya . dia memang kenal aku cuma aku x perasan masa mula2 ,masa keja tempat lama 1 bumbung cuma aku keje lain dia keja lain.

Untuk dia bersabar la biar empunya diri nak muhasabah diri @ cermin muka diri sendiri layak ke x layak . 
kita bertemu x disangka , kamu bantu saya ,.walau x byk tapi terima kasih .



Monday, 13 March 2017

deep in drama

voice

another miss oh 

cite2 ni ada satu  persamaan BUNYI  , jadi moral value ialah hargaila telinga kita bila nikmat pengdengaran dah x de.


doc stanger membayangkan konfilik M dengan KU   sekarang ni .. adakah macam ni juga akhirnya huhu ..terjebak tengok cite ni sbb pelakon laki tu handsome.



#kissasian 


Sunday, 8 January 2017

ku akui aku lemah


Permulaan tahun demi tahun tapi perubahan fizikal more mungkin tapi rohani sedia x move on lagi . Hidup dalam terpaksa atau menikmati harus untuk bernyawa kerana kerja untuk duit dan duit untuk kerja ."Kerja ibadah " lagi murni dari kerja duit itu kata dalam buku bijaksana & hadis . 

Yes , sekarang masuk minggu ke 2 dalam january ni .tapi alahai jiwa terseksanya nak menjalani rutin 'pergi kerja  ' coz penatnya mental . Aku memang dalam dilema untuk teruskan perjuangan sebagai orang swasta ,memikirkan masa senja yang entah bagaimana bentuk rupa .adakah seperti negara jepun dimana kerajaan galakan warga emas berkerja semula . Tapi dari segi positif warga jepun amalkan gaya sihat ,pergi kerja pon naik basikal ,sini adalah MALAYSIA .

Bila tengok orang kita akan cari perbezaan  ,sedangkan kawan2 sekolah sendiri pon kita masih berlumba2 . Beruntung sesiapa yang sebaya dah jumpa jati diri dan tahu hala tuju 100tahun . 
Then terbaca ilmu yang agak ringkas tapi kena , harus stop melihat perkara yang x sepatutnya .hari tu baca hari tu jugak stop all . tq ilmu kerana mengingati secara x sengaja . 

Hope aku menjadi  insan postif walaupun dah setabah lagi  dengan liku manusia yang bertopeng .Hidup harus untuk agama & keluarga . 






Thursday, 1 December 2016

Baru tapi lama dan sama


Ada apa di sebalik tembok itu , dibawah matahari itu  dikelilingi lampu ala2 macam super2 je ...merindui masa2 zaman (nana) belajar kat kajang dan zaman nak masuk sekolah sukan la kononnya  berlari sambil kutip angin . 
Sekarang mampu melihat tapi semangat positif 49% nak buat tu ada cikit lagi nak cukup kan kuota 100% je ,  rasa kali terakhir berlari dekat tasik metropolitan 2 pusingan non stop tapi terkedek2 ahaks .Paling malas pergi pusing2 desapark city ,makan donut sebijik 40senx3 abis tawaf  settel ." Malaysia sihat gaya hidup aman rakyat bahagia "

Manusia sentiasa berubah ke keadaan yg mengubahnya ? Tempat baru kena la wajib positif melainkan kamu dapat hijrah negara orang itu baru survival the great . Sekarang semua masih terasa ,masih banding2 kan (past is past

Nikmat apakah yg  masih kamu dustakan ? Itu persoalan aku dan aku kena jawab sendiri .

Bila direnungkan ,sebenarnya aku yg rugi mensia2 kan masa yg diberi .betapa dekatnya aku untuk belajar ilmu dan semasa (H) menjadi insan ,melalui apa yg aku alami .hishh teruknya . 





biar gambar huraikan ...
.mood: mata memandang awan sambil tangan dibelakang kepala 

Friday, 19 August 2016

ilmu mata

"Nikmat apa yang masih kamu dustakan ?sesungguhnya  mereka alpa dan sombong dengan nikmat yang telah diberikan . "
Yang ni la yg selalu aku pikir dan yg terllintas dalam otak :) Adakah aku termasuk dalam golongan yg rugi yg selalu lupa akan kebesaraan Allah s.w.t .
Dugaan dan ujian silih berganti tapi aku rasa manusia kat syria/palestine lagi terseksa ujian mereka .

2016 kembali buat rujukan tempat familiar itu , banyak sangat memori tercipta ahaks ! dekat situ la jumpa perbagai masyarakat , harap pakcik2 & makcik2 yg selalu borak walaupun tiap kali datang berlainan begitu juga mereka kot :) sihat walafiat lagi .

rasa 2016 inilah paling rare sekali , 4 pagi emergency ke sana . Mana2 doktor 'oncall' @ tidak anda memang hebat bukan disebabkan bidang kerja tapi sebab kamu semua tahu erti tanggung jawab .

Sampai bila x pasti , ikut rentak dan lalui dengan selamba hahaha
ubat dah bertukar tergerak nak cari info dan kesan ,hurmm dia punya isi kandungan buat aku menghargai
http://patient.info/medicine/fusidic-acid-eye-drops-fucithalmic  .

terima kasih terima aku datang sini lagi dan lagi ,dari aras 4 turun aras 3 plak . Itu adalah Hospital Selayang .


hehe #bbyhanis pon ada story emergency kat hospital cameron highland .


no.giliran belum naik mari coret2

oh begini rupanya cara nk minta surat pengesahan yg kita kje dgn kompeni ni.. Alahai kenapa merumitkan keadaan... rasa dah hantar email 2 m...