Friday, 19 August 2016

ilmu mata

"Nikmat apa yang masih kamu dustakan ?sesungguhnya  mereka alpa dan sombong dengan nikmat yang telah diberikan . "
Yang ni la yg selalu aku pikir dan yg terllintas dalam otak :) Adakah aku termasuk dalam golongan yg rugi yg selalu lupa akan kebesaraan Allah s.w.t .
Dugaan dan ujian silih berganti tapi aku rasa manusia kat syria/palestine lagi terseksa ujian mereka .

2016 kembali buat rujukan tempat familiar itu , banyak sangat memori tercipta ahaks ! dekat situ la jumpa perbagai masyarakat , harap pakcik2 & makcik2 yg selalu borak walaupun tiap kali datang berlainan begitu juga mereka kot :) sihat walafiat lagi .

rasa 2016 inilah paling rare sekali , 4 pagi emergency ke sana . Mana2 doktor 'oncall' @ tidak anda memang hebat bukan disebabkan bidang kerja tapi sebab kamu semua tahu erti tanggung jawab .

Sampai bila x pasti , ikut rentak dan lalui dengan selamba hahaha
ubat dah bertukar tergerak nak cari info dan kesan ,hurmm dia punya isi kandungan buat aku menghargai
http://patient.info/medicine/fusidic-acid-eye-drops-fucithalmic  .

terima kasih terima aku datang sini lagi dan lagi ,dari aras 4 turun aras 3 plak . Itu adalah Hospital Selayang .


hehe #bbyhanis pon ada story emergency kat hospital cameron highland .


Tuesday, 9 August 2016

seek to old


intai-mengintai dari jarak dekat ...sebelum ni penuh dengan burung2 perantau feel tu wah best rasa pergi bercuti plak.
 sekarang dah susah nak nampak burung hijrah ,kesian tempat habitat dia nk singgah RnR dah de .nasib ada taman lagi yg sekangkang kingkong tu.. akan datang xpasti,

"betapa .....
di bumi ini ku melangkah
ke utara selatan timur dan barat
ku jejaki "

la la la la




 



sebutir untuk sup tulang

 percubaan pertama nak test supplement lain selain "ternakan susu" . so far ok tp bila nak cari stok calcium asyik 'stok out...