Sunday, 8 January 2017

ku akui aku lemah


Permulaan tahun demi tahun tapi perubahan fizikal more mungkin tapi rohani sedia x move on lagi . Hidup dalam terpaksa atau menikmati harus untuk bernyawa kerana kerja untuk duit dan duit untuk kerja ."Kerja ibadah " lagi murni dari kerja duit itu kata dalam buku bijaksana & hadis . 

Yes , sekarang masuk minggu ke 2 dalam january ni .tapi alahai jiwa terseksanya nak menjalani rutin 'pergi kerja  ' coz penatnya mental . Aku memang dalam dilema untuk teruskan perjuangan sebagai orang swasta ,memikirkan masa senja yang entah bagaimana bentuk rupa .adakah seperti negara jepun dimana kerajaan galakan warga emas berkerja semula . Tapi dari segi positif warga jepun amalkan gaya sihat ,pergi kerja pon naik basikal ,sini adalah MALAYSIA .

Bila tengok orang kita akan cari perbezaan  ,sedangkan kawan2 sekolah sendiri pon kita masih berlumba2 . Beruntung sesiapa yang sebaya dah jumpa jati diri dan tahu hala tuju 100tahun . 
Then terbaca ilmu yang agak ringkas tapi kena , harus stop melihat perkara yang x sepatutnya .hari tu baca hari tu jugak stop all . tq ilmu kerana mengingati secara x sengaja . 

Hope aku menjadi  insan postif walaupun dah setabah lagi  dengan liku manusia yang bertopeng .Hidup harus untuk agama & keluarga . 






No comments:

Post a Comment

no.giliran belum naik mari coret2

oh begini rupanya cara nk minta surat pengesahan yg kita kje dgn kompeni ni.. Alahai kenapa merumitkan keadaan... rasa dah hantar email 2 m...